Recept mueslirepen (12-14 stuks)

Het is soms lastig wat je als tussendoortje mee kunt nemen naar bijvoorbeeld je werk of school. De koeken die je hier in de supermarkt voor kunt kopen zitten boordevol suikers en toegevoegde e-nummers. En omdat je niet altijd zin in een stuk fruit bij je koffie hebt, heb ik deze keer een lekker gezond recept voor zelfgemaakte mueslirepen. Ze zijn echt heerlijk en zo gemaakt!

 

Recept mueslirepen:                                                                                                                      

 

Ingrediënten

100 gram havervlokken

200 gram dadels (bij voorkeur medjool dadels, want deze zijn het lekkerste)

75 gram gemengde ongezouten noten

75 gram notenpasta of pindakaas

2 eetlepels honing

50 gram gemengde zaden zoals lijnzaad, sesamzaad, pompoen en/of zonnebloempitten, chiazaad etc

50 gram gemengd gedroogd fruit zoals rozijnen, goji-bessen, abrikozen etc

snufje (zee)zout

1 theelepel kaneel

3 eetlepels (kokos)olie

 

Doe de de noten en de dadels in een keukenmachine en laat deze tot een plakkerige massa draaien. Rooster ondertussen de havermout even in de koekenpan totdat deze mooi goudbruin is. Verwarm de honing samen met de pindakaas/notenpasta en doe dit samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine bij de noten/dadels massa en laat nog even draaien. Spreid dit mengsel uit in een ondiepe schaal en druk het goed aan met je handen, of met de bolle kant van een lepel. Zet de schaal een uurtje in de diepvries en snijd er dan repen van. Je kunt deze repen in een luchtdicht trommeltje ongeveer een dag of 10 in de koelkast bewaren. Maar ikzelf bewaar ze in de diepvries en pak er per dag uit wat ik nodig heb en dan kun je ze minimaal een half jaar bewaren.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0