NEI-therapie

Wat is NEI-therapie en hoe kan dit me helpen bij het verliezen van gewicht of juist aankomen in gewicht?

Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, is ontwikkeld door arts Roy Martina. NEI is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt NEI bijvoorbeeld gebruik van dezelfde energiebanen als een acupuncturist en is gebaseerd op principes uit neurowetenschappen, bio-kinesiologie en toegepaste psychologie. NEI bestaat in zijn huidige vorm ruim 20 jaar in Nederland.

NEI is een methode om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier definitief op te lossen. Maar het kan dus ook heel goed ingezet worden bij zowel over- als ondergewicht. Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig. Geleden trauma’s die de oorzaak zijn van klachten hoeven niet opnieuw ervaren te worden. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI- therapie als een zeer prettige werkvorm.

 

Onze maatschappij stelt hoge eisen aan ons functioneren en vraagt steeds meer van ons. Wat gemakkelijk kan zorgen voor stress met als gevolg dat zich ongewenste gevoelens, gedachten, klachten of ziektebeelden kunnen ontwikkelen. Vaak weet je ergens wel dat er iets niet klopt, maar kan je er je vinger niet op leggen, of heb je geen idee hoe het anders kan.

Ervaring leert dat werken met een NEI therapeut je helpt antwoorden te vinden die oplossingen bieden bij zowel lichamelijke als emotionele klachten. Emotionele klachten, indien ze te lang en intens worden beleefd, kunnen de oorzaak zijn van ongewenst gedrag of ongewenste gevoelens, zoals eetbuien, snel geïrriteerd, angsten, verlies van zelfvertrouwen of depressie.

Uitingen van lichamelijke klachten zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, gewrichtspijn, buikpijn, chronische pijnklachten, overgewicht, moeite met zwanger worden, verslaving, allergieën, vermoeidheid, overgevoeligheid, depressie, angstig zijn, wantrouwen enz.

NEI ondersteunt je bij de zoektocht de juiste antwoorden te vinden op je vragen hoe je je balans kan herstellen en genezen. Middels NEI vind je de oorsprong van je disbalans die tot je klachten hebben geleid. Je laat oude patronen los, waardoor fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten kunnen genezen.(bron: VVNT)

 

Ik help je graag bij het zoeken van de reden van je over- of ondergewicht, maar ook bij andere problemen help ik je graag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0