Recept gezonde appeltaartjes

Ik wilde afgelopen weekend iets lekkers voor bij de koffie maken, want ik had geen zin in de standaard koekjes die we in huis hadden. Ik had zin in appeltaartjes, maar die moesten dan wel een beetje gezond zijn. Nou, wat ik bedacht had was heerlijk en super gezond! Ik wil jullie het recept niet onthouden. 

 

Recept voor ongeveer 8 muffins:

 

- 50 gr havermout (ik had de glutenvrije variant)

- 100 gr gemengde, ongezouten noten

- 20 gr kokosolie, gesmolten

- 60 gr rozijnen

- 2 appels

- 2 theelepel kaneel

- 1 eetlepel stevia (of andere zoetstof/suiker)

 

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm in met kokosolie of boter.

Laat de rozijnen even weken in warm water.  Doe de noten, havermout, helft van de rozijnen, helft van de  kaneel en de kokosolie in een keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer en laat even draaien tot je een plakkerige massa krijgt. Als het te droog is kun je eventueel wat water toevoegen en is het te nat, voeg je wat havermout toe. Bekleed de muffinvorm met dit deeg en zorg dat er opstaande randen zijn. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes en doe hier de rest van de rozijnen en kaneel bij en de stevia. Verdeel over de muffinvormpjes en zet in de oven voor zo'n minuutje of 20. Laat een klein beetje afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Warm zijn ze het lekkerst! Smakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lydia (donderdag, 26 oktober 2017 19:58)

    En lèkker dat ze waren!